Nis på nettet

Nis Bank-Mikkelsens omfattende karriere strækker sig over et bredt spektrum af roller og medier. Nu er mange af disse oplysninger samlet under ét tag online. Uanset om du er interesseret i at udforske de film han har medvirket i på IMDB, høre podcasts med Nis, lytte til de mange karakterer han har givet stemme til i tegnefilm, eller se klip fra hans optrædener i DR’s programmer, kan alt dette og mere findes her.

IMDB

Se listen over Nis mange film han har medvirket i internettets største filmdatabase – Internet Movie Database – IMDB

NIS PÅ IMDB

Aladdin

Aladdin har været en væsentlig del af Nis’ liv og har indtaget en speciel plads i hans hjerte. Mange vil genkende Nis’ stemme som den onde Jafar i Disneys Aladdin,

men hans forbindelse til denne historie går endnu længere tilbage. Allerede i 1975 havde Nis fornøjelsen af at spille hovedrollen som Aladdin i Oehlenschlagers udgave i det første farveprogram sendt på Danmarks Radio. Denne forestilling kan opleves ved at følge dette link, eller trykke på billedet.

Danske Filmstemmer

Det er virkelig hyggeligt at tænke på, hvor mange figurer Nis har givet liv til med sin stemme. Nogle af de mest mindeværdige inkluderer Hr. Krabbe, Obelix, Æslet, Jafar, Master Eon, Joe og Jokeren, for bare at nævne et par stykker. Du kan dykke dybere ned i hans brede repertoire af stemmeroller på Danske Filmstemmers hjemmeside: https://www.danskefilmstemmer.dk/Person.php?pid=24

Dansk Filmdatabase

Optegnelser over danske film og deres medvirkende. Nis’ eget hjørne af dette site kan findes her:

Rytteriet

Fans af Rytteriet vil nok nikke genkendende til Nis’ mindeværdige og humoristiske roller i showet. Han har fået os til at grine som manden med kød i bukserne, manden der nyder duften af sine egne prutter og en række andre sjove figurer. For at opleve disse øjeblikke i deres fulde længde, kan du besøge DR’s hjemmeside, eller for et hurtigt grin, kan du finde mindre klip på YouTube.

Facebook Fanside

Nis har en Facebookfanside – den kan besøges her

Podcast samtale Nis Bank-Mikkelsen på DK4

“Han bragede ind i alle landets stuer, 2. juledag, for 41 ½ år siden. En ung, køn Aladdin med den varmeste, blødeste og smukkeste stemme, dansk teater råder over.”

MATADOR, afsnit 20 & 21 – se afsnit